2007. november 23., péntek

MOS és mindörökké

igen, élménybeszámoló.. hogy miről is? mimásról!
normál időben érkezés pé és dé barátokkal.. :) before egy kis balantines és szelfis fotómáguskodás plü egy halovány csimbaszás with 'balantines' :) ettől tehát már az odaút is vadregényesnek mondható!
a helyi lemezlovászok teljesítményére most nem térnék ki bővebben, minthogy azt mondjam: megszokott! nade ezt még nem is alapulvéve kiábrándító árak (0.33-as heineken = 700 hungarian forint), kezdeti pangás - majd emberekkel megtelítődő koncertkomplexum, szülőhazámból ideszakadt munkásosztállyal vegyülés, móka-kacagás.
éjfél körül, különösebb felvezetés nélkül pedig megjelent a színpadon Dante Terrell Smith aka Mos Def, az őt kísérő discjockeypáros pedig nem is várt nagyon a sokkolással.. bumm neki egy Zalatnay track! érted? értem? moszdef a stégen, háttérmuzsikus meg a budapesti közönséget egy kis hazaival pirítja, de úgy, hogy az értelmesebbje már a saját levében fől. halálos! ezt követően meg hát mit is mondhatnék? zalatnay, frank sinatra, madlib, pharcyde, a tribe called quest, jay dee, aretha franklin, marvin gaye, yellowman, hair, kanye west ésatöbbi.. persze ez most nem a warmup tracklistje volt, hanem azok az előadók, akiket egy-egy mighty mos ill. blackstar idézet között pengettek a barázdabarátok. ha még csak így is lett volna, akkor sem tudnám úgy elmagyarázni, hogy azt értse "kicsi-s-nagy" :)
persze minden lemezről hallhattunk finomságokat. biztosan lesz majd olyan koncertbeszámoló is, ahol vmi buzgó zúzó leírja mik és hogy és hol, de nálam most legyen ennyi elég.
nadeaztán hazasietés septiben. mit tehet a koncert után megfáradt zenebarát? na mit? felkeres a lakhelye közelében egy éjjel-nappal nyitvataró élelmiszerkereskedést. jelenesetben egy egy 'm' kezdetű egyesültállamokbéli gyorsétterem hálózat egyik láncszeme volt az oktogonnál. séta, iránybavételezés, az ojjektum megközelítése és nicsak, olajzöld rangerrover, benne a mos stábból ismert arcok.. vagy csak tudatalatt? "egyszercsak feltűnik egy ilyen buflák" helyett mos def, azt az aranyos mosolyt :) eskü emberünknek komolyan olyan az arcszerkezete, hogy keblemreölelném de rögvest. olyan pajkosjátékosmókásédes értelmesen vigyorgó fej. olyan mos def fej,
NEM HISZEM EL, hogy hajnali 3-kor a 6. kerületben a m... előtt azzal az emberrel futunk össze, aki 1.5 órán át elkápráztatott minket tudásával, energiájával, ÖNMAGÁVAL! aztán persze egy "hey Mos!" Ő visszaintett, mosolygott, beszállt a range-be és uccuneki vár a pesti éjszaka!
ez volt
örök emlék
dante minden hajnalban szembesétálhatna velem az oktogonon!

Címkék: , ,

2 megjegyzés:

Anonymous Névtelen írta...

suck my ballz te kis geci! :):):) anno 93ban mi ice t-t láttuk igy egy furgonban koncert után 3 honi szukával......... ki tudja hány kis poronty maradt itt belőle?!

2007. november 23. 8:39  
Blogger Unknown írta...

ahaha imadom ahogy irsz

2007. november 24. 6:23  

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal